Energiezuinig

"Door de principes van het passieve bouwen toe te passen kan de hoeveelheid installaties beperkt worden..."

 

Daan Bolier - Architect

Principes

Energiezuinig...

 

In de transitie naar CO2 neutrale energiebronnen is een energiezuinige woning een eerste stap om de vraag naar energie te beperken. Door zelf de nodige energie duurzaam op te wekken is het mogelijk een volledig energieneutrale woning te realiseren. Hierdoor ben je niet langer afhankelijk van een energiemaatschappij en bijbehorende (stijgende) energiekosten. Dit kan als snel financieel interessant zijn.

 

Voor een betaalbare energieneutrale woning is een integraal ontwerpproces essentieel. Hierin worden alle aspecten in vroeg stadium meegenomen bij het maken van ontwerpbeslissingen. Bouwfysica speelt hierin bijvoorbeeld een belangrijke rol. Door de principes van het passieve bouwen toe te passen kan de hoeveelheid technische installaties sterk beperkt worden:

 

  • compact bouwen
  • zongeori├źnteerd bouwen
  • zonering van functies
  • vaste overstekken en/of buitenzonwering
  • nachtventilatie (passieve koeling in de zomer)
  • ...

 

Daarnaast is goed isoleren en luchtdicht bouwen erg belangrijk.

 

Duurzame energie produceren in de woning kan bijvoorbeeld door een warmtepomp in combinatie met fotovoltaïsche panelen toe te passen. Door regenwater op te vangen en te gebruiken voor bijvoorbeeld het spoelen van het toilet en besproeien van de tuin kan veel drinkwater bespaard worden.

 

Wilt u graag energieneutraal of zelfvoorzienend wonen? Ik denk graag met u mee.

 

 

augustus 2018

Gezocht: Ondernemers (m/v/x) die samen willen werken aan innovatie en verduurzaming van de leefomgeving.

 

Het gaat om een vrijblijvend samenwerkingsverband om klanten snel en vertrouwd multidisciplinaire oplossingen voor de gebouwde omgeving te kunnen bieden. Hiervoor gaan we op zoek naar een gezamenlijke werkplek in (omgeving) Breda.

lees meer...

 

augustus 2018

 

 

contact

 

ir. Daan Bolier

Architect

 

Bezoekadres:

Future Dome (oud koepelgevangenis)

Nassausingel 26

Gebouw O, Unit 64

4811 DG Breda

 

 

Tel: +31 (0)6 50 40 27 05

 

 

Bekijk LinkedIn profiel...

Bolier Ontwerp & Bouwregie KvK-nr: 70042543 | Architectenregister nr. 1.110801.010 | laatste update januari 2019 | Copyright 2019 Alle rechten voorbehouden