nieuws

"Wist u dat..."
Ontwerstudio breda circulair is verhuisd

juni 2019Vanaf 1 juni 2019 is breda circulair gevestigd in het oude belastingkantoor aan de Gasthuisvelden te Breda. Onder de naam 'De Teruggave' heeft de gemeente Breda dit gebouw omgetoverd tot een bruisend bedrijfsverzamelgebouw waarin kleine en minder kleine ondernemers samen werken en elkaar inspireren.


zie ook de teruggave.nl


Breda circulair is een ontwerpstudio voor een toekomstbestendige leefomgeving en bestaat momenteel uit architect Daan Bolier en interieurvormgevers Mariëlle Wijffels en Evelien Verhoeve (interior for tomorrow). Door kennis en ervaringen te delen, elkaar uit te dagen, te bevragen en samen initiatieven te nemen kan een meer concrete en praktijkgerichte bijdrage worden geleverd aan de ontwikkeling van een circulaire leefomgeving.


Zie ook bredacirculair.nl


Archief...


Breda circulair zoekt ontwerpers

februari 2019


Breda circulair is een ontwerpstudio voor een toekomstbestendige leefomgeving en bestaat momenteel uit architect Daan Bolier en interieurvormgevers Mariëlle Wijffels en Evelien Verhoeve (interior for tomorrow). Door kennis en ervaringen te delen, elkaar uit te dagen, te bevragen en samen initiatieven te nemen kan een meer concrete en praktijkgerichte bijdrage worden geleverd aan de ontwikkeling van een circulaire leefomgeving. Vanuit een ‘bottom-up’ benadering worden circulaire uitgangspunten verankerd in het ontwerpproces, in de praktijk worden gebracht en geëvalueerd. ‘Leren door te doen’ staat centraal. De basis van de samenwerking wordt gevormd door een gedeelde werkplek in de voormalige koepelgevangenis van Breda (‘Futuredome’). Wij komen graag in contact met andere ontwerpers en/of adviseurs (leefomgeving) die als zelfstandig ondernemer op zoek zijn naar een inspirerende, gedeelde werkruimte en aan de slag willen met circulariteit.


Zie ook bredacirculair.nlRegenwater

juli 2018


Hevige buien en langere periode van droogte komen steeds vaker voor. Het is de moeite waard bij het ontwerp van een woning rekening te houden met opvang en buffering van regenwater om de belasting van het riool bij hevige regenval te beperken. Het bewaarde regenwater komt goed van pas om in droge periodes te tuin van water te voorzien.

Het aanleg van een groendak kan helpen om overlast door overstromende rioleringen, zoals onlangs op verschillende plaatsen in Nederland het geval was, te voorkomen. Gemeentes zien dit ook in en stellen hiervoor veelal subsidie beschikbaar. Ook worden vaker eisen gesteld aan infiltratie van regenwater op het eigen perceel.Gasloos bouwen

april 2018


Nieuwbouw zonder gasaansluiting is al zeer gebruikelijk. In een bestaande woning zijn er ook zeker mogelijkheden maar het is wel belangrijk dat de woning eerst goed geïsoleerd wordt. Zeker als de woning ouder is dan 20 jaar. Daarnaast moet het bestaande verwarmingssyteem vervangen worden door lage temperatuursverwarming.Subsidie groendak 

augustus 2017


De gemeente Breda geeft subsidie op de aanleg van groendaken. De aanleg van een groendak kan hiermee tot 50% goedkoper worden. Een groendak is eenvoudig aan te leggen en vergroot de biodiversiteit en de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden.Vergunningsvrij bouwen 

november 2014


De Nederlandse regelgeving voor vergunningsvrij bouwen is gewijzigd op 1 nov 2014. De mogelijkheden voor uitbreiden van uw woning zonder een vergunning aan te hoeven vragen zijn daarmee vergroot.

 

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.


wist u dat...


Ontwerpstudio breda circulair is verhuisd


Vanaf 1 juni 2019 is breda circulair gevestigd in het oude belastingkantoor aan de Gasthuisvelden te Breda. Onder de naam 'De Teruggave' heeft de gemeente Breda dit gebouw omgetoverd tot een bruisend bedrijfsverzamelgebouw waarin kleine en minder kleine ondernemers samen werken en elkaar inspireren.


lees meer...


          juni 2019meer nieuws...


contact


ir. Daan Bolier

ArchitectBezoekadres:

De Teruggave

Ontwerpstudio Breda Circulair, 1ste verdieping

Gasthuisvelden 11

4811 VX BredaEmail: daan@bolierontwerp.nl


Tel: +31 (0)6 50 40 27 05

Bekijk LinkedIn profiel...
breda circulair

Bolier Ontwerp & Bouwregie KvK-nr: 70042543 | Architectenregister nr. 1.110801.010 | laatste update aug 2019 | Copyright 2019 Alle rechten voorbehouden