nieuws

"Wist u dat..."

 

 

 

Samenwerking gezocht

augustus 2018

 

Gezocht: Ondernemers (m/v/x) die samen willen werken aan innovatie en verduurzaming van de leefomgeving.

 

Het gaat om een vrijblijvend samenwerkingsverband om klanten snel en vertrouwd multidisciplinaire oplossingen voor de gebouwde omgeving te kunnen bieden. Hiervoor gaan we op zoek naar een gezamenlijke werkplek in (omgeving) Breda. Dit biedt wellicht ook de mogelijkheid om op momenten onder gemeenschappelijke (merk)naam te handelen. Echter geen verplichtingen: iedere ondernemer blijft onafhankelijk en zelfstandig.

 

Interesse? Neem snel contact op voor een kop koffie!

daan@bolierontwerp.nl

06 50 40 27 05

Archief...

 

Regenwater

juli 2018

 

Hevige buien en langere periode van droogte komen steeds vaker voor. Het is de moeite waard bij het ontwerp van een woning rekening te houden met opvang en buffering van regenwater om de belasting van het riool bij hevige regenval te beperken. Het bewaarde regenwater komt goed van pas om in droge periodes te tuin van water te voorzien.

Het aanleg van een groendak kan helpen om overlast door overstromende rioleringen, zoals onlangs op verschillende plaatsen in Nederland het geval was, te voorkomen. Gemeentes zien dit ook in en stellen hiervoor veelal subsidie beschikbaar. Ook worden vaker eisen gesteld aan infiltratie van regenwater op het eigen perceel.

 

 

Gasloos bouwen

april 2018

 

Nieuwbouw zonder gasaansluiting is al zeer gebruikelijk. In een bestaande woning zijn er ook zeker mogelijkheden maar het is wel belangrijk dat de woning eerst goed geïsoleerd wordt. Zeker als de woning ouder is dan 20 jaar. Daarnaast moet het bestaande verwarmingssyteem vervangen worden door lage temperatuursverwarming.

 

 

Subsidie groendak

augustus 2017

 

De gemeente Breda geeft subsidie op de aanleg van groendaken. De aanleg van een groendak kan hiermee tot 50% goedkoper worden. Een groendak is eenvoudig aan te leggen en vergroot de biodiversiteit en de luchtkwaliteit in stedelijke gebieden.

 

 

Vergunningsvrij bouwen

november 2014

 

De Nederlandse regelgeving voor vergunningsvrij bouwen is gewijzigd op 1 nov 2014. De mogelijkheden voor uitbreiden van uw woning zonder een vergunning aan te hoeven vragen zijn daarmee vergroot.

Meer weten? Neem vrijblijvend contact op om uw mogelijkheden te bespreken.

 

 

augustus 2018

Gezocht: Ondernemers (m/v/x) die samen willen werken aan innovatie en verduurzaming van de leefomgeving.

 

Het gaat om een vrijblijvend samenwerkingsverband om klanten snel en vertrouwd multidisciplinaire oplossingen voor de gebouwde omgeving te kunnen bieden. Hiervoor gaan we op zoek naar een gezamenlijke werkplek in (omgeving) Breda.

lees meer...

 

augustus 2018

 

 

contact

 

ir. Daan Bolier

Architect

 

Bezoekadres:

Future Dome (oud koepelgevangenis)

Nassausingel 26

Gebouw O, Unit 64

4811 DG Breda

 

 

Tel: +31 (0)6 50 40 27 05

 

 

Bekijk LinkedIn profiel...

Bolier Ontwerp & Bouwregie KvK-nr: 70042543 | Architectenregister nr. 1.110801.010 | laatste update januari 2019 | Copyright 2019 Alle rechten voorbehouden